How to make a tagine with meat, fresh quince and dates in the Moroccan

 


Moroccan cuisine is famous for its food that combines salty and sweet, and this is one of those delicious recipes

 Ingredients for a meat casserole with quince and prunes


 How to make a Moroccan meat tagine with fresh quince and dates


  Moroccan meat tagine

 How to make a Moroccan meat tagine



 Ingredients / Moroccan meat tagine

 Lamb meat per person

 0.5 kilo onions

 tomato

 100 grams raisins

 100gm prunes optional

 One or more quince optional

 pinch of salt

 pinch of black pepper

 turmeric pinch

 a sprinkle of ginger

 green coriander bundle

 two cloves of garlic

 tablespoon honey

 cinnamon pinch

 2 tablespoons of sugar


 Steps - Beef tajine with quince and plum


 1 - We take a tagine, we fry the meat with spices until it turns golden, add onions, raisins, coriander, garlic, add a cup of water and cover it a quarter of an hour before leveling, add tomatoes and a spoon of honey and leave it on a low heat until it thickens and the broth is complicated


 2 - In a casserole or cooker, put the pre-washed dried plums, add the water, cinnamon sticks and two tablespoons of sugar, and cut the quince longitudinally until the quince becomes soft, honey, and turns brown.


 3- And with contentment, do not forget me from supplication





 another way


 Two tablespoons of olive oil.

 Half a kilogram of lamb, cut into medium cubes.

 Two chopped onions.

 Minced cloves of garlic.

 Half a teaspoon of ginger.

 A teaspoon of cinnamon.

 A teaspoon of mixed spice.

 Pinch of saffron.

 Three hundred milliliters of meat broth.

 100 grams of pitted dates, cut into slices.

 A teaspoon of grated lemon peel.

 two big spoons of lemon juice.

 A tablespoon of honey.

 Two teaspoons of tomato paste.

 Two tablespoons of fried pine nuts.

 Couscous is ready for a purpose next to the tagine at the time of serving

 It can be dispensed with


يشتهر المطبخ المغربي بمأكولاته التى تدمج بين المالح والحلو وهده واحدة من تلك الوصفات اللذيذة

مكونات طاجن اللحم بالسفرجل والبرقوق


طريقة عمل طاجن لحم مغربي بالسفرجل الطازجة والتمر


 طاجن اللحم المغربي 

طريقة عمل طاجن اللحم المغربي



المكوّنات / طاجن اللحم المغربي 

لحم غنم حسب الافراد 

0.5 كيلو بصل 

حبة طماطم 

100 جرام زبيب 

100 جرام برقوق اختياري

حبة او اكثر سفرجل اختياري

رشة ملح 

رشة فلفل اسود 

رشة كركم 

رشة زنجبيل 

حزمة كزبرة خضرا 

فصين ثوم 

ملعقة كبيرة عسل 

رشة قرفة 

2 ملاعق كبيرة سكر


خطوات - طجين اللحم بالسفرجل والبرقوق


1 - ناخد طاجين نقلي اللحم مع التوابل حتى يصبح دهبي نضيف البصل والزبيب الكزبرة الثوم نضيف كاس ماء ونغطي عليه قبل الاستواء بربع ساعة نضيف الطماطم وملعقة عسل ونتركه على نار هادئة حتى يتسبك ويعقد المرق


2 - في كسرول او طنجرة نضع البرقوق المجفف المغسول مسبقا نضيف الماء واعواد القرفة وملعقتين ك سكر والسفرجل مقطع على شكل طولي حتى يصبح السفرجل طري ويتعسل و يصبح لونه بني


3 - وبالهناء لا تننسوني من الدعاء





طريقة اخرة


ملعقتان كبيرتان من زيت الزيتون.

نصف كيلوغرام من لحمة الغنم المقطعة إلى مكعّبات متوسطة.

بصلتان مفرومتان.

فصّان مفرومان من الثوم.

نصف ملعقة صغيرة من الزنجبيل.

ملعقة صغيرة من القرفة.

ملعقة صغيرة من البهار المشكل.

رشة من الزعفران.

ثلاثمئة ملليلتر من مرق اللحم.

مئة غرام من التمر منزوع النوى والمقطع إلى شرائح.

ملعقة صغيرة من مبشور قشر الليمون.

ملعقتان كبيرتان من عصير الليمون.

ملعقة كبيرة من العسل.

ملعقتان صغيرتان من معجون البندورة.

ملعقتان كبيرتان من الصنوبر المقلي.

كسكس جاهز لغرض بجانب الطاجن وقت التقديم

ويمكن الاستغناء عنه.


#طاجن

#chicken #salad #rice #meat #dinner #friedchicken #bbq #치킨 #pork #bacon #chickenwings #beef #lunch #with #my #and #the #in #for #spicy #creamy #cheesecakes #bakers #buttercream #chocolovers #cookie #sauce #hotsauce #pepper #garlic 


فضلا وليس أمرا يرجى وضع لايك للفيديو وشير والاشتراك بالقناة وتفعيل الجرس ليصلكم اشعار بكل جديدنا 🌺 شهية سعيدة و مشاركة الوصفات مع الاقارب وأصدقاء 💞

https://badeeh22.blogspot.com

https://linktr.ee/badeeh22

#وصفات_ليتني_همك 

#recipes_Letne_hamak





تعليقات