Moroccan cuisine is famous for its food that combines salty and sweet, and this is one of those delicious recipes
Ingredients for a meat casserole with quince and prunes
How to make a Moroccan meat tagine with fresh quince and dates
Moroccan meat tagine
How to make a Moroccan meat tagine
Ingredients / Moroccan meat tagine
Lamb meat per person
0.5 kilo onions
tomato
100 grams raisins
100gm prunes optional
One or more quince optional
pinch of salt
pinch of black pepper
turmeric pinch
a sprinkle of ginger
green coriander bundle
two cloves of garlic
tablespoon honey
cinnamon pinch
2 tablespoons of sugar
Steps - Beef tajine with quince and plum
1 - We take a tagine, we fry the meat with spices until it turns golden, add onions, raisins, coriander, garlic, add a cup of water and cover it a quarter of an hour before leveling, add tomatoes and a spoon of honey and leave it on a low heat until it thickens and the broth is complicated
2 - In a casserole or cooker, put the pre-washed dried plums, add the water, cinnamon sticks and two tablespoons of sugar, and cut the quince longitudinally until the quince becomes soft, honey, and turns brown.
3- And with contentment, do not forget me from supplication
another way
Two tablespoons of olive oil.
Half a kilogram of lamb, cut into medium cubes.
Two chopped onions.
Minced cloves of garlic.
Half a teaspoon of ginger.
A teaspoon of cinnamon.
A teaspoon of mixed spice.
Pinch of saffron.
Three hundred milliliters of meat broth.
100 grams of pitted dates, cut into slices.
A teaspoon of grated lemon peel.
two big spoons of lemon juice.
A tablespoon of honey.
Two teaspoons of tomato paste.
Two tablespoons of fried pine nuts.
Couscous is ready for a purpose next to the tagine at the time of serving
It can be dispensed with
يشتهر المطبخ المغربي بمأكولاته التى تدمج بين المالح والحلو وهده واحدة من تلك الوصفات اللذيذة
مكونات طاجن اللحم بالسفرجل والبرقوق
طريقة عمل طاجن لحم مغربي بالسفرجل الطازجة والتمر
طاجن اللحم المغربي
طريقة عمل طاجن اللحم المغربي
المكوّنات / طاجن اللحم المغربي
لحم غنم حسب الافراد
0.5 كيلو بصل
حبة طماطم
100 جرام زبيب
100 جرام برقوق اختياري
حبة او اكثر سفرجل اختياري
رشة ملح
رشة فلفل اسود
رشة كركم
رشة زنجبيل
حزمة كزبرة خضرا
فصين ثوم
ملعقة كبيرة عسل
رشة قرفة
2 ملاعق كبيرة سكر
خطوات - طجين اللحم بالسفرجل والبرقوق
1 - ناخد طاجين نقلي اللحم مع التوابل حتى يصبح دهبي نضيف البصل والزبيب الكزبرة الثوم نضيف كاس ماء ونغطي عليه قبل الاستواء بربع ساعة نضيف الطماطم وملعقة عسل ونتركه على نار هادئة حتى يتسبك ويعقد المرق
2 - في كسرول او طنجرة نضع البرقوق المجفف المغسول مسبقا نضيف الماء واعواد القرفة وملعقتين ك سكر والسفرجل مقطع على شكل طولي حتى يصبح السفرجل طري ويتعسل و يصبح لونه بني
3 - وبالهناء لا تننسوني من الدعاء
طريقة اخرة
ملعقتان كبيرتان من زيت الزيتون.
نصف كيلوغرام من لحمة الغنم المقطعة إلى مكعّبات متوسطة.
بصلتان مفرومتان.
فصّان مفرومان من الثوم.
نصف ملعقة صغيرة من الزنجبيل.
ملعقة صغيرة من القرفة.
ملعقة صغيرة من البهار المشكل.
رشة من الزعفران.
ثلاثمئة ملليلتر من مرق اللحم.
مئة غرام من التمر منزوع النوى والمقطع إلى شرائح.
ملعقة صغيرة من مبشور قشر الليمون.
ملعقتان كبيرتان من عصير الليمون.
ملعقة كبيرة من العسل.
ملعقتان صغيرتان من معجون البندورة.
ملعقتان كبيرتان من الصنوبر المقلي.
كسكس جاهز لغرض بجانب الطاجن وقت التقديم
ويمكن الاستغناء عنه.
#طاجن
#chicken #salad #rice #meat #dinner #friedchicken #bbq #치킨 #pork #bacon #chickenwings #beef #lunch #with #my #and #the #in #for #spicy #creamy #cheesecakes #bakers #buttercream #chocolovers #cookie #sauce #hotsauce #pepper #garlic
فضلا وليس أمرا يرجى وضع لايك للفيديو وشير والاشتراك بالقناة وتفعيل الجرس ليصلكم اشعار بكل جديدنا 🌺 شهية سعيدة و مشاركة الوصفات مع الاقارب وأصدقاء 💞
https://badeeh22.blogspot.com
https://linktr.ee/badeeh22
#وصفات_ليتني_همك
#recipes_Letne_hamak
تعليقات
إرسال تعليق